Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева се срещна

...
Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева се срещна
Коментари Харесай

Десислава Танева се срещна с министъра на земеделието на Германия Юлия Кльокнер

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева се срещна с Юлия Кльокнер, федерален министър на земеделието, храните и отбрана на потребителите на Германия в границите на неофициалното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по земеделие в град Хелзинки. По време на срещата двете разискаха хода на дебата за промяната на новата ОСП и позицията на Германия за отменяне на обвързаната поддръжка в идващия програмен интервал, оповестиха от Министерството на земеделието, храните и горите.

Министър Танева уточни, че в случай че се понижи финансовият запас за обвързаната поддръжка за България, това ще засегне над 13 хиляди фермери в бранш "Животновъдство " и над 13 хиляди стопани, отглеждащи плодове и зеленчуци. По думите ѝ, тези браншове изпитват обилни стопански компликации. Българският министър акцентира, че земеделският бранш у нас е най-силно подвластен от естествените условия и фактори спрямо другите стопански действия. Десислава Танева сподели още, че заради повишените провокации се постанова обезпечаването на постоянен бюджет за съответно финансиране в границите на новата ОСП.

Министърът на земеделието, храните и горите изясни, че обвързаната поддръжка в страната ни е ориентирана към дребните и междинни аграрни стопанства, които имат повишени потребности от подкрепяне, с цел да бъдат конкурентоспособни. "Това сочат данните в разбора на схемите в бранша за 2015-2019 година, направен от Институпа по земеделска стопанска система ", сподели още българският министър. Тя добави, че секторите на отглеждането на животни и плодовете и зеленчуците, които са обект на обвързаната поддръжка, обезпечават претовареност за 38.5% от общо заетите в земеделието в страната. Те дават благоприятни условия за работа и приходи на уязвими групи в селските региони, където опциите за претовареност са лимитирани.

България ще изпрати SWOT анализът на Германия, с цел да се запознае детайлно със обстановката в страната ни. По време на срещата министър Танева срещна немския министър със структурата на стопанствата в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР