Министърът на земеделието Десислава Танева отива в Брюксел днес, за

...
Министърът на земеделието Десислава Танева отива в Брюксел днес, за
Коментари Харесай

Министър Танева в Брюксел заради чумата, протестите и проверките у нас продължават

Министърът на земеделието Десислава Танева отива в Брюксел през днешния ден, с цел да разисква ограниченията против африканската чума по свинете у нас с еврокомисаря по опазване на здравето и сигурност на храните Витянис Андрюкайтис. 

Двамата ще обсъдят опцията да бъдат финансово обезщетени хората, които отглеждат свине за персонални потребности. В момента помощи могат да бъдат планувани единствено за регистрирани животни.

Още в средата на юли Десислава Танева изиска финансиране от Европейската комисия за справяне с чумата. От Брюксел оповестиха, че има особено очакван за сходни случаи фонд, средства от който биха могли да бъдат предоставени на страната ни. 

В страната не престават инспекциите на чиновниците на Българската организация по храните в персоналните стопанства в 20- километровата зона. Проверките се в областите Добрич, Бургас, Пловдив и Сливен. 

От през вчерашния ден бедствено състояние поради африканската чума беше оповестено и за Свищовско. Регистриран е първи случай на болестта и в Югозападна България. 

Продължава и безсрочната обсада на пътя Сливен-Ямбол. Стопаните там отхвърлят да умъртвят прасетата си и упорстват страната да анулира това разпореждане. На митинг излязоха и в Първомай.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР