Министърът на здравеопазванетоАсен Меджидиев издаде заповед, с която се въвеждат

...
Министърът на здравеопазванетоАсен Меджидиев издаде заповед, с която се въвеждат
Коментари Харесай

Удължават противоепидемичните мерки до 12 октомври

Министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев издаде заповед, с която се вкарват краткотрайни противоепидемични ограничения, считано от през днешния ден - 6 октомври. Мерките ще са в действие до 12 октомври.

Удължените ограничения плануват наложително носене на защитни маски в лечебните заведения, специализирани институции за даване на обществени услуги и в обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни. Изключение се позволява за деца до 6-годишна възраст.  

Всички хора, които не са от едно семейство/домакинство, когато се намират на открити публични места, на които има скупчване на хора, би трябвало да съблюдават физическа дистанция от 1,5 м. 

Работодателите би трябвало да провеждат постоянно проветряване и стерилизация, както и да не позволяват чиновниците на работа, в случай че са с прояви на остри респираторни заболявания, като същото важи и за висшите образователни заведения. 

Където е допустимо, работодателите би трябвало да провеждат работния процес така, че персоналът да работи отдалечено или на смени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР