Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров призова депутатите към спешни законодателни

...
Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров призова депутатите към спешни законодателни
Коментари Харесай

Кацаров поиска към законодателни промени за преструктуриране на болници

Министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров прикани депутатите към незабавни законодателни промени, които да разрешават на лечебните заведения бързо да се преструктурират, с цел да могат да обезпечат нужния брой кревати за Коронавирус заболели.

" В момента законът не разрешава да се разкрият неотложно нови болнични структури, това лишава няколко месеца. В същото време Законът за здравното обезпечаване не разрешава да се подписа контракт със здравната каса в същата година, в която е разкрита новата конструкция ", изясни Кацаров от трибуната на Народното събрание по време на чуването му за разпространяването на.
 Здравният министър сподели какво ни чака при последваща вълна от ковид Здравният министър сподели какво ни чака при последваща вълна от ковид
Здравният министър Стойчо Кацаров отхвърли и обвиняванията, че България не е подготвена за идващ внезапен скок на новозаразените от коронавиру...

" При запълване на леглата би трябвало авансово да е известно къде да се настаняват болните ", уточни здравният министър. 

По думите му предшественикът му Костадин Ангелов се е сблъскал с тези несъответствия по време на първите пандемични талази.

" Това беше преодоляно с оповестяване на изключителна пандемична конюнктура и издаване на заповеди и в този момент продължаваме да сме в този ексклузивен режим. верният метод е да се промени законът, с цел да може здравните заведения да могат бързо, в границите на няколко дни, да се преструктурират ", съобщи Кацаров.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР