Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров ще бъде гост на

...
Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров ще бъде гост на
Коментари Харесай

Здравният министър открива новия Университетски информационен център на МУ

Министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров ще бъде посетител на формалното разкриване на Университетски информационно-административен център към Медицински университет - Пловдив в понеделник, 9 октомври. По време на визитата си проф. Петров ще прегледа и Симулационния подготвителен център, който е най-големият сложен подготвителен център за медицински експерти в Република България. Поредната огромна инвестиция на Медицински университет - Пловдив.
Университетският информативен център е уникален в цялата страна. Той ще дава нови осведомителни услуги на българските и на задграничните студенти и ще оказва помощ за по-бързото адаптиране на новоприетите.

В постройката са обособени три функционални звена. Първото ще дава цялостна информация за стъпките на акомодация на новоприетите студенти. Второто е за административни услуги, където ще се прави консултиране и подготовка на документи, нужни за Министерство на вътрешните работи, здравни застраховки, банки и други. Третото профилирано звено ще обслужва и подкрепя студенти в неравностойно обществено състояние.
В модерния архитектурен комплекс се намират и двата към този момент функциониращи центъра -Информационен център и Център за кариерно развиване, както и Учебен отдел на Ректората. Тук са и административните офиси на Факултета по медицина и на отдела " След дипломно образование ".

В просторната постройка има зали за презентация, осведомителни и приемни зали за обслужване на студентите, каса, книжарница и интернет-кафе. Центърът ще работи по този начин, че всичко в него да се случва на едно място - за оптимално облекчение на студентите в административните процедури.

Инвеститор в плана за двуетажната постройка е Медицински университет - Пловдив. Тя беше издигната за период от седем месеца. Стойността на инвестицията е 3 241 692 лв.. Изграждането на Университетския информативен център залегна в Строителната стратегия за мандата 2015-2019 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР