Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов определи комисия от експерти

...
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов определи комисия от експерти
Коментари Харесай

Здравният министър назначи комисия, която да разследва смъртта на 16-годишното дете върху шахтата


Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов дефинира комисия от специалисти на Министерството на здравеопазването, която да извърши оглед на мястото на трагичния случай, при който 16-годишно дете от София умря в резултат на токов удар.

Тъй като в общественото пространство бяха изнесени изказвания, че шахтата, по която е протичал ток, обслужва УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “, комисията има за задача да откри събитията и да изготви отчет до края на днешния ден, 15 февруари.

Здравният министър изпрати писмо и до доктор Антон Петков, изпълнителен шеф на болница „ Св. Иван Рилски “, с което изисква, също в границите на днешния ден, от лечебното заведение да дават на министерството цялата известна им информация по случая.

Оголен кабел в шахта може би е предизвикал гибелта на 16-годишния юноша в столицата. Това съмнение направи пред Българска национална телевизия заместник-кметът на община „ Триадица “ Христо Вълчанов. Общината би трябвало да следи за нередности, само че ние не можем да сме на всички места. Това по никакъв метод не е опрощение, подготвени сме да спомагаме на органите на реда. Злополучният кабел води до търговски обект, който се намира на територията на болничното заведение, сподели още Вълчанов.

16-годишен юноша умря след токов удар в София. Инцидентът е станал през вчерашния ден по обед в региона на пешеходната пътека пред болница „ Св. Иван Рилски ” в София. По първична информация, младежът се подпрял на необезопасен махленски дирек на бул. „ Иван Гешов ”. Последвал токов удар, вследствие на който младежът съвсем мигновено останал без сърдечна активност.
Линейката е пристигнала на място бързо, потърпевшият е бил откаран в най-близката противошокова зала. За страдание, малко по-късно 16-годишният юноша е умрял. По случая тече следствие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР