Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов днес направи обиколка на

...
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов днес направи обиколка на
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Има достатъчно легла за болни от COVID-19 в Благоевградско

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов през днешния ден направи обиколка на лечебните заведения в област Благоевград, с цел да се убеди в готовността им да се оправят с Коронавирус епидемията. Няма място за терзание, задоволително са болничните кревати в района. В момента са заети 49 кревати. Системата има подготвеност да разкрие при нужда още кревати до обща численост 66, в това число при потребност и в допълнение още 28.

Няма да бъдат налагани спомагателни протиепидемични ограничения в района, откакто преди седмица стана ясно, че в региона има повишена заболеваемост.

Големите тържества в Благоевград се лимитират в идващите 14 дни

Всеки един кмет може да наложи спомагателни ограничения, там, където те са решили за належащо, това е направено. С тези ограничения бихме могли да чакаме по-малки цифри, с цел да можем да дадем глътка въздух на системата, изясни здравният министър.

" Тази борба, с цел да я спечелим, би трябвало да сме единни ", подчертава още проф. Ангелов и изясни, че задачата на ограниченията не е да се стопира придвижването на жителите, а да се спасят животи.

97 нови случаи на COVID-19 са регистрирани в Благоевградска област от 16 до 18 октомври, обобщиха данните от РЗИ-Благоевград. Най-много нови случаи има в Благоевград - 34, следват Гоце Делчев с 15 случая и Сандански - с 9

Днес проф. Ангелов посети лечебните заведения в Сандански, Гоце Делчев, Разлог и Благоевград. Здравният министър организира и съвещание дружно с Областния спешен щаб.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР