Министърът на здравеопазването проф. , главният държавен здравен инспектор доц.

...
Министърът на здравеопазването проф. , главният държавен здравен инспектор доц.
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Опитваме да държим пандемията на каишка и да отпускаме мерките през 14 дни

 Министърът на опазването на здравето проф., основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, изпълнителният шеф на Агенцията по медикаменти Богдан Кирилов, ръководителят на Националния имунизационен щаб проф. Красимир Гигов, ръководителят на Националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски, шефът на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов “ проф. Асен Балтов и зам.-председателят на БЛС доктор Николай Брънзалов дадoха брифинг за настоящата епидемиологична конюнктура и въведените противоепидемични ограничения.

" Трудно ни е да приемем, че има специалисти, които приказват това, което хората желаят да чуят, да им се хареса. А не това, което споделя медицината ", сподели министър Ангелов.

" Опитваме да държим пандемията на каишка и да отпускаме ограниченията през 14 дни. С невисок показател на суровост реализираме изключителни резултати. Не може да държим затворени хората толкоз дълго време. Искаме оптимално дълъг образователен развой, желаеме децата да са образовани, наближават матури. Решенията, които взимаме не са лесни ".

" Най-важна е преценката на всеки доктор. Медицината с изключение на просвета е и изкуство. В Израел обществото е уверено в концепцията за васкинацията. Там хората са обединени. В България двама специалисти приказват разнообразни неща. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР