Министърът на здравеопазването на Тунис Абдеррауф Шариф подаде оставка след

...
Министърът на здравеопазването на Тунис Абдеррауф Шариф подаде оставка след
Коментари Харесай

11 новородени починаха в Тунис, здравният министър подаде оставка

Министърът на опазването на здравето на Тунис Абдеррауф Шариф подаде оставка след гибелта на 11 новородени в болница в столицата на страната. Това стана единствено 4 месеца, откакто той беше назначен на поста, съобщи БГНЕС.
Бебетата са умряли от септичен потрес сред 7-8 март, заяви тунизийското министерство на опазването на здравето. Министър-председателят на Тунис разгласи, че е почнало следствие на държавната болница, както на медицинските ѝ практики и хигиената в нея.
Тунизийската педиатрична асоциация написа в изказване във Фейсбук, че е доста евентуално бебетата да са станали жертва на зараза, провокирана от артикул за интравенозно хранене. Асоциацията приканва управляващите да " хвърлят светлина " върху обстановката и напомня неприятните условия, при които работят неонатолозите и педиатрите в страната.
В изказване на Министерството на здравеопазването на Тунис се споделя, че са взети превантивни ограничения, с цел да бъде избегната гибелта на други бебета. Всички новородени в родилното поделение са били прегледани.
Здравната система на Тунис, в миналото мотив за горделивост за страната, беше наранена от управнически и финансови проблеми, които занижиха стандартите и провокираха дефицит на медикаменти, разяснява Агенция Франс Прес.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР