Министърът на здравеопазването на Нова Зеландия Дейвид Кларк призна, че

...
Министърът на здравеопазването на Нова Зеландия Дейвид Кларк призна, че
Коментари Харесай

Новозеландският здравен министър наруши правилата за изолация, отиде на плаж

Министърът на опазването на здравето на Нова Зеландия Дейвид Кларк призна, че е нарушил разпоредбите за изолираност, като дружно със фамилията си отишъл на плаж, съобщи Франс прес.

По думите му, това е идиотска палавщина, за която съжалява. Тя обаче няма да стане причина за отстраняването му от поста, защото новозеландската премиерка Джасинда Ардърн му разпореди да координира напъните в битката с COVID-19.

Здравният министър подаде оставка, откакто призна, че със фамилията си отишъл на плаж, на 20 км. от вкъщи си, нарушавайки наложените от две седмици в цялата страна правила за изолираност, които целят да се спре разпространяването на новия ковид. Той означи, че го е направил, макар че функционалностите му допускат да служи за образец.

" В миг, когато желаеме от новозеландците да създадат жертви, дадох неприятен образец - сподели Кларк. - Постъпката ми е идиотска и е разбираемо, че хората ме упрекват. "

Премиерката Джасинда Ардърн увери, че при естествени условия щеше да го в профил от поста.

" За стореното от него няма опрощение - сподели тя. - Но в сегашната обстановка целта ми е битката с COVID-19. Не можем да си позволим да дестабилизираме здравния бранш и политиката си. Поради тази причина Кларк ще резервира поста си. " /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР