Министърът на здравеопазването на Германия разкри в сряда планове за

...
Министърът на здравеопазването на Германия разкри в сряда планове за
Коментари Харесай

Германия на път да разреши „Genusscannabis“

Министърът на опазването на здравето на Германия разкри в сряда проекти за декриминализация на притежанието на до 30 грама канабис и разрешаване на продажбата на веществото на възрастни за развлекателни цели.

Остава въпросителна дали проектът, утвърден от кабинета, ще бъде сбъднат, тъй като държавното управление първо желае да се увери, че той е съчетаем със законодателството на Европейския съюз, оповестява Euronews.

Министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах сподели, че ще продължи със законодателство единствено в случай че получи зелена светлина от Европейски Съюз.

Планът приканва за продажба на канабис на възрастни в лицензирани пунктове, а задачата е битка с черния пазар, сподели Лаутербах. Той добави, че държавното управление има намерение да контролира строго пазара.

„ Производството, доставката и разпространяването на канабис за забавление ще бъдат позволени в границите на лицензирана и следена от държавното управление рамка “, стои в основните разпореждания, предава Tagesschau. Промените плануват да няма горна граница за наличието на THC за продажба на канабис на хора над 21 години, само че такава мярка се обмисля за по-младите потребители.

Легализирането на следените продажби на канабис е една от поредицата промени, обрисувани в съдружното съглашение от предходната година сред трите социално-либерални партии, които съставляват държавното управление на канцлера Олаф Шолц.

Управляващите в Германия обявиха, че проектът ще подсигурява надзор на качеството, а „ обществените резултати “ от новото законодателство ще бъдат прегледани след четири години.

Като част от проектите си за либерализиране държавното управление отстрани от наказателния кодекс на Германия и възбраната лекарите да „ популяризират “ услуги за аборт. 

Правителството също по този начин желае да анулира 40-годишно законодателство, което изисква транссексуалните хора да получат оценка от психолог и правосъдно решение, преди публично да сменят пола си. Изискването би трябвало да бъде анулирано с нов „ закон за самоопределяне “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР