Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов разреши на депутатите да са

...
Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов разреши на депутатите да са
Коментари Харесай

Здравният министър разреши на депутатите да заседават без маски

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов позволи на депутатите да са без маски в пленарната зала. Това излиза наяве от писмен отговор на министъра до депутатите от Българска социалистическа партия Росен Миланов и Георги Свиленски. Те питат дали постройката на Народното събрание и залата, в която заседават депутатите е закрито публично място и дали за съвещанията, които се организират от сряда до петък, важи заповедта му за носене на маски.

" Пленарната зала или там, където е стеснен достъпът на жители в постройките на другите институции, не са публични закрити места и по тази причина може да не се носи маска ", разяснява пред " Сега " Георги Свиленски. По думите му здравният началник позволява депутатите да не употребяват защитни маски на съвещанията.

Преместването на депутатите в новата зала " Света София " в някогашния Партиен дом, което стана от началото на септември, бе точно поради ковид и опцията в нея те да не са близо един до различен.

Здравният министърът дава уточнения по заповедта му от 31 август 2020 година, обвързвана с изключителната епидемиологична конюнктура поради разпространяването на ковид и къде би трябвало наложително да се носи защитна маска.

" Всички лица, които се намират в закрити публични места (в т. ч. транспортни средства за публичен транспорт, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, национални центрове по проблемите на публичното здраве, административни институции и други места, в които се обслужват или имат достъп жителите, железопътни гари и автогари, летища, метростанции, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, музеи и др.), са длъжни да имат сложена защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост, или друго средство, покриващо носа и устата (в т. ч. забрадка, шал и др.) ", показва Ангелов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР