Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов прогнозира втора вълна на разпространение

...
Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов прогнозира втора вълна на разпространение
Коментари Харесай

Здравният министър прогнозира втора вълна на COVID-19

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов предвижда втора вълна на разпространяване на ковид и месеци с разпространяване на респираторни болести по време на чуването си в Народното събрание.

" Вероятно следва втора вълна на разпространяване на заболяването. Предстоят и зимни месеци с други респираторни болести. Грижата за тези хора е грижа за всеки един от нас, за цялото население ", аргументира той новите обществени ограничения, препоръчани от държавното управление. Проф. Ангелов изясни, че приходите на над 6000 души в системата на опазването на здравето на първа линия ще бъдат увеличени с 30%.

В бранш " Здравеопазване " докрая на годината ще бъдат отпуснати и ще влязат спомагателен финансов запас в размер на 223 млн. лева Наличните, които досега са отпуснати са в размер на 80.9 млн. по ограниченията, които сме подхванали. Целта на ограниченията е да обезпечи по-голяма непоклатимост и сигурност, по-голяма грижа за медиците, лекари, медицински сестри, лаборанти в условия на ковид. Те са на първа линия в грижата за цялото население, сподели още Ангелов.

По думите му средства са планувани за чиновниците на РЗИ, Държавни психиатични лечебни заведения, Национална експертна лекарска комисия, Национален център по заразни и паразитни заболявания, Изпълнителна организация " Медицински контрол ", Изпълнителна организация по медикаментите, Национален център по публично здраве и разбори, Национален център по радиология, както и чиновниците в звена " Контрол " в НЗОК и РЗОК, командировани за подкрепяне за системите в РЗИ. Той уточни, че ще бъдат обезпечени спомагателни 1000 лева за хората на първа линия в системата.

" По тази мярка към този момент са обезпечени 60 млн. лева по бюджета на министерство на опазването на здравето ", сподели още министърът. Костадин Ангелов регистрира, че до края на годината се чака за това да бъдат изплатени 127 млн. лева. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР