Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов изрази във вторник готовността си

...
Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов изрази във вторник готовността си
Коментари Харесай

Здравният министър е готов да стане първият ваксиниран българин на 27 декември

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов изрази във вторник готовността си да бъде първият българин, имунизиран против COVID-19 на 27 декември.

Очаква се първата доставка на имунизациите да бъде в България на 25 или 26 декември, уточни той. Те ще бъдат доставени в склада на " БулБио ", а по-късно ще бъдат превозени до фризерите на шест районни здравни инспекции /РЗИ/. Първата пратка ще бъде със алегорично количество ваксини - 9750 дози за над четири хиляди български жители. Останалата част от имунизациите се чака след Нова година. Вероятно с първата доставка на имунизациите ще бъдат ваксинирани искащите в три огромни града.

Предстои среща с всички, отговарящи за логистиката на имунизациите, - шефовете на шестте РЗИ, ръководителят на Националиня имунизационен щаб, представители на " БулБио ", с цел да се посочи всичко, обвързвано с логистиката на имунизациите в страната, както и методът, по който те ще бъдат превозени до България, добави министър Ангелов.

Очаква се през днешния ден да бъде издадена заповед, с която резултатите от антигенните проби ще могат да се приравняват към резулатите от PCR тестванията. Отчитането им в статистиката ще стартира незабавно откакто заповедта влезе в действие, означи министър Ангелов.

Продължава да се усилва броят на медиците, искащи да се имунизират, добави Костадин Ангелов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР