Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев сложи подписа си под четирите

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев сложи подписа си под четирите
Коментари Харесай

Извънредното положение вече е обстановка според 4 заповеди

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев постави подписа си под четирите заповеди, които съгласно измененията в Закона за здравето заместват наредбите в Закона за изключителното състояние, който действаше до 13 май. От 14 май се афишира изключителна епидемиологична конюнктура. Стана ясно обаче, че нищо не се трансформира. Извънредната епидемиологична конюнктура ще бъде в действие до 14 юни, към този момент. Според решението на здравния министър, тя може да бъде удължавана несигурно време. Това може да се случва без да бъде гласувано от законодателния орган.

Остава задължението за носенето на маски на закрити публични места. В мощ е и 14-дневната карантина за всички, влезнали на територията на страната от друга страна, както и възбраната за работа на моловете и на детските ясли и детските градини. Конференциите, симпозиумите и други всеобщи научни мероприятия също остават неразрешени в идващия месец.

Разрешават са визитите на музеи, галерии, библиотеки и кина, само че при потребление на най-много 30% от потенциала на залите.

Напълно затворени остават увеселителните и игрални зали, нощните заведения и питейните заведения, както и закритите търговски площи на заведенията за хранене и развлечения - заведенията за хранене, заведенията за бързо обслужване, питейните заведения и кафе-сладкарниците.

Удължава с един месец срокът, в който работодателите би трябвало да обезпечат отдалечена форма на работа на своите чиновници. Ако това не е допустимо, компанията би трябвало да обезпечи всички нужни ограничения за попречване на разпространяването на COVID-19.

Различното при сегашната обстановка е, че тя не би трябвало да бъде гласувана от Народното събрание. Решението за нейното оповестяване се взима от Министерския съвет по рекомендация на здравния министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР