Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще представи днес варианти на

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще представи днес варианти на
Коментари Харесай

Кирил Ананиев ще представи вариантите на нови здравноосигурителни модели

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев ще показа през днешния ден разновидности на нови здравноосигурителни модели. Това се чака да стане по време на национална кръгла маса, която ще се организира в Националния замък на културата. Сред предложенията за нов здравен модел са в допълнение наложително здравно обезпечаване и съразмерно доплащане от страна на пациента.

Една от концепциите за нов здравен модел на обезпечаване е да се удържат спомагателни средства за втори здравен дирек или наложително в допълнение здравно обезпечаване, а също и за всички медицински услуги над избрана сума да се заплаща от спомагателната наложителна застраховка, в случай че е под тази сериозна сума се поема от здравната каса и пациента. Запазва се доброволното здравно обезпечаване. В този вид пациентът не заплаща за леглодни. Предимствата са че, че ще спестят средства за профилактика и предварителна защита и че ще има по-засилен надзор над разходваните средства. Говори се и за различен вид - за цялостна демонополизация на касата и основаване на голям брой здравни каси, осведоми БНР.

Преди полемиката министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев се срещна поредно със съсловните организации на лекарите, зъболекарите, фармацевтите и асоциираните медицински експерти, като в срещите е взел участие и шефът на здравната каса доктор Дечо Дечев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР