Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разпореди спешна проверка в три

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разпореди спешна проверка в три
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев пред БНТ: Починалото 3-годишно дете е било с риновирус

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев разпореди незабавна инспекция в три столични лечебни заведения поради гибелта на 3-годишно дете. Проверяваните лечебни заведения са Педиатричната болница " Професор Иван Митев ", болница " Лозенец " и Пирогов. Причината е, че детето е минало и през трите преди да се стигне до съдбовния край.

``
реклама

Българска национална телевизия заяви, че първо родителите завели момченцето си в Педиатричната болница, откъдето го изписали за домашно лекуване. След това отишли и в болница " Лозенец ", където детето било прегледано и също освободено за домашно лекуване, тъй като нямало температура. По-късно положението на момченцето се влошило и родителите го завели още веднъж в Педиатрична болница, където го приели. Състоянието му обаче се влошило доста бързо и го откарали в " Пирогов ".

Националната телевизия потърси за коментар две от лечебните заведения, само че получи безмълвен отвод. Единствено от " Пирогов " обявиха, че детето е откарано при тях в извънредно тежко положение и макар напъните на лекарите, то умряло.

Родителите са изразили подозрения, че цялото това прекачване от болница на болница е било съдбовно за живота на детето. Тази вечер станаха ясни и резултатите от Националната референтна лаборатория.

Проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания: Днес, 15 ноември, в Националната референтна лаборатория се получи материал от 3-годишно дете от института " Пирогов ". Без генетични способи беше потвърден риновирус. Не твърдим, че това е повода за гибелта, само че риновирусът е една зараза, която от време на време може да протече доста тежко. От два месеца предизвестявам, че в нашата страна, изключително в по-големите градове, се популяризират риновируси, които минават с кашлица, от време на време висока температура, визира се нормално гърлото и долните дихателни пътища. Много рядко риновирусът може да аргументи и тежки затруднения на белия дроб.
Министър Кирил Ананиев разяснява какви ограничения ще предприеме здравното министерство по случая.

Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Изразявам съболезнования на родителите. Назначил съм незабавна инспекция на случая в трите лечебни заведения, през които детето е минало. До сряда би трябвало да ми рапортуват и в случай че в действителност се откри някакво нарушаване може да бъдете сигурни, че ще има осъдени.
Все още няма публична информация за какво се е стигнало до съдбовния край. Версиите са няколко - едната е, че умряло от сепсис. Според друга - затрудненията се появили след обрив, който родителите забелязали.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР