Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев поздрави лекарите, лекарите по дентална

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев поздрави лекарите, лекарите по дентална
Коментари Харесай

Ананиев поздрави здравните работници: Въпреки всичко вие сте до пациентите си

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев поздрави лекарите, лекарите по дентална медицина, фармацевти, експерти по здравни грижи във връзка Световния ден на здравето . Поздравлението е оповестено на интернет страницата на.

В поздравлението си министър Ананиев показва, че България и светът са изправени пред предизвикването да се оправят с пандемията от COVID-19.

" Това е тестване за всяка здравна система, за всяка сфера от живота ни - подобен, какъвто го познаваме , само че най-много за физическото, психическото и духовно здраве на всеки човек. Условията да преодолеем тестването са две - да бъдем персонално виновни, пазейки личното си здраве, да предпазим и близките. Другото изискване - страна, медицински експерти и гражданско общество да работят дружно, като добре смазана машина, в името на общия ни интерес - да спечелим борбата и да излезем от нея по-силни и единни ", добавя още министър Ананиев.

Министър Ананиев акцентира, че сега изключително значими са професионализмът и експертизата на лекарите, на експерти по здравни грижи, на лекарите по дентална медицина и на фармацевтите. " Въпреки неизбежното физическо безсилие и рисковите условия, при които работите, Вие непроменяемо сте до Вашите пациенти. Едновременно с това давате на жителите спокойствието, че при нужда ще получат качествени и навременни медицински грижи. Трудът, който полагате, е съображение отношението на не дребна част от обществото към Вас да бъде преосмислено. Днес Вие пишете едни от най-тежките, само че и най-поучителните страници в историята на българското опазване на здравето ", прибавя още в поздравлението си министър Ананиев. В текста се показва и безрезервната благодарност на всички към труда на работещите в системата на опазването на здравето.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР