Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев получи окончателния доклад от проверката,

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев получи окончателния доклад от проверката,
Коментари Харесай

Връщат на работа отстранените от Ананиев директори на три столични болници

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев получи окончателния отчет от инспекцията, която разпореди на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ /ИАМН/ по случая с умрялото 3-годишно дете, оповестиха от министерството на опазването на здравето. В Министерството на здравеопазването постъпиха и констативните протоколи както от инспекциите в лечебните заведения СБАЛДБ „ Проф. доктор Иван Митев “, УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “ и УБ „ Лозенец “, по този начин и в практиката на персоналния доктор на детето. Всички получени от ИАМН отчети – два предварителни и един финален, както и съпътстващите протоколи, самостоятелни експертизи и документи от хода на инспекцията, ще бъдат предоставени на Прокуратурата, която също се сезира по случая. Целта е да бъде оказано цялостно подпомагане на способените органи в хода на следствието.
Окончателният отчет удостоверява повода за гибелта на детето – тежка двустранна хеморагична пневмония (двустранни солидни кръвоизливи в белите дробове), породена от вирусна зараза, при която са зародили и спомагателни затруднения – тежки двустранни кръвоизливи, полиорганна непълнота в надбъбречните жлези. Последните са от значително значение за извънредно бързото развиване на заболяването. Проверката на ИАМН не е установила пропуски в диагностично-лечебния развой.
С оглед приключването на инспекцията на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ в трите лечебни заведения, от през днешния ден шефовете на лечебните заведения са възобновени на работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР