Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа договори за доставка на

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа договори за доставка на
Коментари Харесай

Ананиев подписа договорите за доставка на първите над 200 нови линейки

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев подписа контракти за доставка на 280 коли за спешна помощ вид В и С. Договорите са в осъществяване на план за рационализация на незабавната помощ . Проектът планува обезпечаване на общо 400 коли за спешна помощ, както и ремонт и създаване на филиали на незабавни центров е. Договорът беше подписан в наличието на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.

Първите коли за спешна помощ би трябвало да бъдат доставени до 60 дни от днешна дата, а останалите - 120 дни от поръчката на възложителя - по график, избран за идващите три години, разясни министър Ананиев. И по двата контракта предплатено Министерството на здравеопазването ще заплати 35% с Данък добавена стойност от цялата стойност. Гаранционният период е пет години. Документът влиза в действие от през днешния ден.
 
 БГНЕС

Една част от колите за спешна помощ ще бъдат за транспорт на пациенти, чието лекуване може да бъде отсрочено до идването в лечебно заведение, а другата част от колите ще бъдат за полагане на интензивни грижи , изясни министър Ананиев. Към момента в системата на незабавната помощ има 651 коли за спешна помощ, като по-голямата част от тях са много амортизирани, добави още министър Ананиев.

Министър Аврамова поздрави министър Ананиев за положените старания и изрази вяра, че ще има прогрес за реализирането на целия план. Той е в границите на Оперативна програма " Региони в напредък ", в развой на осъществяване са над 450 плана, утвърдени за заплащане са 34%, уточни министър Аврамова.-->
 
 БГНЕС

С новите коли за спешна помощ ще се обезпечи по-добър достъп на жителите до незабавна помощ , сподели още министър Ананиев. Той напомни, че имаше заплаха да се изгубят средствата от Европейски Съюз по плана, който е на обща стойност 163 млн. лева

Министър Ананиев означи, че към момента не са постъпили оферти за доставка на високопроходими коли за спешна помощ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР