Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа днес договор с обединение

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа днес договор с обединение
Коментари Харесай

Ананиев подписа договора за стореж на Национална многопрофилна детска болница

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев подписа през днешния ден контракт с обединяване ДЗЗД „ ДЕТСКО ЗДРАВЕ “ за осъществяване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница. Общата стойност на контракта е 77 839 442.89 лв. без Данък добавена стойност или 93 407 331.47 лева с включен Данък добавена стойност.
Изграждането на съвременна Национална многопрофилна детска болница е главен приоритет за развиването на детското опазването на здравето в България. Министерството на опазването на здравето се ангажира строителството на Националната многопрофилна детска болница да се реализира при оптималната социална осведоменост и в разговор както с всички способени институции, по този начин и със експертите в областта на детското опазване на здравето у нас. От Министерство на здравеопазването ще бъде образувана работна комисия, включваща настоящи педиатри от разнообразни специалности, които ще утвърждават плановете за обособените отделения - тип, площ, леглова база, нужни кабинети и операционни.
Изпълнителят разполага с едногодишен период, от сключването на контракта, да изготви и показа план на детското лечебно заведение. В своята оферта ДЗЗД „ ДЕТСКО ЗДРАВЕ “ посочват, че ще извършат допълнително конструктивното проучване на градежа, се споделя в известие от Министерство на здравеопазването. Всички дейности по реализацията на плана са осъществявани и ще бъдат осъществявани при оптималната гласност и бистрота.
От министерството припомнят хронологията на събитията, свързани с детската болница:
През януари 2019 година със заповед на здравния министър е образувана работна група, със задача да изготви конструкция и проект за разполагане на клиники и отделения в бъдещата детска болница. В състава на работната група са включени водещи експерти, които са осведомени със актуалните условия към детското опазване на здравето.
Работната група изготви примерна конструкция на Националната многопрофилна детска болница, която е включена като част от Техническото задание на социална поръчка за планиране, строителство и авторски контрол на детското лечебно заведение.
През януари 2019 година, за определяне годността и сходството със актуалните нормативни условия на незавършения градеж " Научен институт по педиатрия “, Министерство на здравеопазването разпореди нова градивна експертиза, обстоен оглед на дефектите по носещи и неносещи детайли в постройката, тяхното класифициране, картиране, правене на снимки и изложение на технология за възобновяване на всеки един дефект; правене на инженерно-геоложко проучване; инспекция на съществуващите структури за резистентност на сеизмични въздействия и систематизиран количествен и стойностен разбор на нужните типове работи за привеждане на постройките в сходство с условията на нормативната уредба все още на обследването.
„ Балмер Инженеринг “ ООД показа новото проучване в дванадесет тома. При осъщественото от компанията проучване е открито, че протоколите и систематизираната информация за вложената армировка в градивните детайли от 2007 година не търпят изменение във времето, т.е. диаметърът и местоположението на армировката не биха могли да се трансформират от 2007 година до 2019 година Бетонът е с подобен клас на здравина на напън, с какъвто е създаден и излят. В осъщественото градивно проучване на незавършения градеж не е установено, че постройката не дава отговор на условията за сигурност при трусове.  През месец юли 2019 година министърът на опазването на здравето започва социална поръчка с предмет: „ Избор на реализатор за осъществяване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на „ Национална многопрофилна детска болница ".
През месец януари 2020 година за  реализатор на публичната поръчка е избран ДЗЗД „ ДЕТСКО ЗДРАВЕ “.
Решението за установяване на реализатор беше обжалвано пред Комисията за защита на конкуренцията от класирания на второ място участник ДЗЗД " ДЕТСКА БОЛНИЦА СОФИЯ ". Комисията за защита на конкуренцията позволи авансово осъществяване на решението за установяване на реализатор, което не беше обжалвано и влезе в действие.
Припомняме, че планът за построяването на детска болница срещна социална опозиция.
Вижте още:
Проф. Пилософ: Проектът за детската болница е на 50 години, това ли ни би трябвало?
За детската болница Комисия за защита на конкуренцията се произнесе в интерес на МЗ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР