Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев отправи молба към представителите на

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев отправи молба към представителите на
Коментари Харесай

Религиозните общности у нас ще подкрепят донорството на органи при настъпила мозъчна смърт

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев насочи молба към представителите на религиозните общности в България за поддръжка и поощряване на донорството на органи при настъпила мозъчна гибел, с цел да могат хората, чакащи за трансплантация, да получат късмет за живот, оповестиха от Министерството на здравеопазването.
По време на срещата с управлението на Националния съвет на религиозните общности, в който членуват Мюсюлманското вероизповедание, Арменската апостолическа черква, Централният израилтянски нравствен съвет, Обединени евангелски църкви, Католическата екзархия и с почетен член Българската православна черква, здравният министър уточни ограниченията, които страната към този момент е подхванала, с цел да се оправи с неналичието на донори. Според Кирил Ананиев донорството е идея, в която духовната и светската власт би трябвало да вървят ръка за ръка. За да получат чакащите за трансплантация пациенти късмет да продължат да живеят, е нужна социална съпричастност, като вярата би подкрепила взимането на решение за донорство.
Представителите на всички вероизповедания поеха ангажимент в къси периоди да осведомят своите общности за казуса и да решат под каква форма да изразят своята поддръжка за донорството като метод да се помогне на нуждаещите се хора. Те увериха, че в тяхно лице страната има сътрудник, който ще се включи в акцията за поощряване на донорството в България.
Здравният министър и управлението на Националния съвет на религиозните общности у нас се уговориха за осъществяване на регулярни срещи и разширение обсега на съдействието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР