Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев от днес стартира обиколка на

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев от днес стартира обиколка на
Коментари Харесай

Кирил Ананиев тръгва на обиколка из общинските и областните болници

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев от през днешния ден започва обиколка на регионалните лечебни заведения. Целта е представянето на методиката за образуване на заплатите в общинските и регионалните здравни заведения, оповестява Novini.bg.

``
реклама

„ Ще се осведомяваме по какъв начин работи методиката и по какъв начин реализираме своите цели. В момента регионалните и общинските лечебни заведения имат своя запас, който по разнообразни пътища са получили, в това число и от държавното управление и Наредба № 3, тъй че ще проиграем с всяка болница по какъв начин методиката спомага да нарастване на работната заплата на медицинския личен състав и какви проблеми биха имали при структурирането на тези разноски.

Методиката няма наложителен темперамент, само че вътре има няколко съществени неща, които спомагат за разпределение на верните съотношения. Методиката оказва помощ какво да бъде съотношението сред фелдшер, здравна сестра и доктор. Ако приемем, че един фелдшер има коефициент 1, 1,7 е за експертите по здравни грижи, а 2,2 е за доктор “, съобщи министърът.

„ Всяка една болница, несъмнено, има своите вътрешни правила “, сподели той, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Ръководителите на лечебните заведения сами осъзнават, че би трябвало да се търси баланс при възнагражденията “, съобщи министър Ананиев.

„ Медицински контрол към момента прави инспекция по случая „ Мария “ и се чака да има резултати към средата на седмицата “, осведоми още Кирил Ананиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР