Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев назначи за директор на Център

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев назначи за директор на Център
Коментари Харесай

Назначиха д-р Георги Деянов за директор на Фонда за лечение на деца

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев назначи за шеф на Център „ Фонд за лекуване на деца " тогавашния основен специалист във фонда доктор Георги Деянов, оповестяват от ведомството. Считано от 20 август, Деянов поема публично поста. Така идващото съвещание на Обществения съвет, което е планувано за 15 август, ще се организира под управлението на подалата оставка доктор Мариета Райкова.

Д-р Райкова е декларирала пред министър Ананиев, че желае да напусне поста по персонални аргументи. Така тя е освободена по взаимно единодушие считано от 20 август, прецизират от здравното министерство.

За да не се допусне закъснение в работата на администрацията и с цел да се обезпечи последователност в управлението на фонда, от същия ден на поста застава доктор Георги Деянов, който до месец май 2017 година е работил като основен специалист в Център „ Фонд за лекуване на деца ".

БГНЕС напомня, че в границите на по-малко от 2 години фондът, на който разчитат стотици заболели деца и техните фамилии, се оглавява от трима шефове.

Д-р Райкова пое Фонда за лекуване на деца в чужбина от месец септември 2017 година, откакто смени доктор Тинка Троева. Троева пък бе уволнена със заповед от 11 септември същата година, защото редовно е нарушавала Правилника за активността и организацията на работата на Фонда, на реда за издаване на формуляр S2, регулярно заобикаляне на ясно написани процедури, измежду които и притеснителната процедура да се изискват мнения от медицински експерти, които не попадат в листата на одобрените от министъра външни специалисти към ЦФЛД.

Преди Троева фондът се оглавяваше от проф. Владимир Пилософ, който подаде оставка на 24 февруари 2017 година Проверка на инспектори ( за интервала от септември 2015 година до октомври 2016 г.) разкри тогава редица нарушавания, огромна част от които осъществени по време на ръководството на Пилософ, за което от Министерство на здравеопазването споделиха, че той е понесъл административната си отговорност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР