Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев изрази по време на парламентарния

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев изрази по време на парламентарния
Коментари Харесай

Преминаването на фонда за лечение на деца към НЗОК е крачка напред, убеден е Ананиев

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев изрази по време на парламентарния надзор убедеността си, че прекосяването на фонда за лекуване на деца към НЗОК е крачка напред. Ресурсът за фонда от Министерството на финансите през

Министерството на здравеопазването е като целеви трансфер и няма да се употребява за други цели, увери министър Ананиев.

По думите му всичко, което до момента е било финансирано от Фонда, ще се финансира от НЗОК. Разчитаме доста на потенциала на Касата, тъй като досега ръководи 80 млн.лв. и няма никакво недоволство във връзка с изразходването на тази средства или някой да не е получил грижа, уточни още той.

Целта на прекосяването на Фонда и на Комисията за лекуване в чужбина към НЗОК е уеднаквяване на процедурите, НЗОК ще финансира и управлява дейностите, а формулярите за лекуване ще се издават само от НЗОК като способена институция. Няма да се лишават до момента съществуващите права, акцентира още министър Ананиев. Очакваният резултат е понижаване на периода за изчакване и по-добра финансова дисциплинираност, по-прецизна оценка на потребностите, цялостна бистрота, ясни медицински критерии въз основа на европейските критерии.

При окончателното приемане на Закона за бюджета на НЗОК за идната година, който беше признат на първо четене, следва да бъдат издадени нужните подзаконови нормативни актове.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР