Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед във връзка с

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед във връзка с
Коментари Харесай

Ето какви са правилата за работа на фермерските пазари

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев издаде заповед по отношение на работата на кооперативните и фермерски пазари, за обработването на земеделските площи, за непрекъснатост на дейностите по развъждане на селскостопански животни и произвеждане на фуражи. Зароведта регламентира тези действия по време на изключителното състояние поради ковид.
Заповедта на здравния министър гласи: 
1.      Всяка община да сътвори организация за действието на кооперативните и фермерски пазари, като се регистрира съответната до краен консуматор.
2.      Въз основа на разбора по т. 1 и за запазване на всички участници във веригата от продавач до покупател могат да се ползват в допълнение следните практики:
2.1  Разширяване площта на фермерските пазари и ;
2.2  , за попречване скупчването на хора и установяване на наложително еднопосочно придвижване в границите на пазара;
2.3  , който да дава и обезпечава следен достъп на клиенти;
2.4   от вторично замърсяване при предлагането им;
2.5  Спазване на сред продавачите, предлагащи продукция и сред клиентите;
2.6  Ползване на от продавачи и потребители; 
2.7  Спазване на персонална хигиена и.
3.      Да се даде опция за.  Да се даде, на създадената от тях продукция (зеленчуци, плодове, посевен и посадъчен материал и друга подготвена продукция) при съблюдаване на всички условия, целящи понижаване на риска от COVID-19.
4.      За обезпечаване непрекъснатост на дейностите по развъждане на селскостопанските животни, по преработката на първични материали и произвеждане на фуражи,, работещи в животновъдните ферми, преработвателните предприятия, същите могат да продължат работа с преднамерено наставление, като, като работодателят обезпечава условия на работа, които не заплашват близките лица. Задължително е спазването на всички условия за персонална хигиена, потребление на.
5.      , които не са в сходство със Закона за здравето и със Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година
6.      Заповедта да се заяви на регионалните шефове и кметовете за осъществяване, както и на Министерство на вътрешните работи,  шефовете на районните здравни инспекции и регионалните дирекции по сигурност на храните за.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 6 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР