Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и извънредният и пълномощен посланик

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и извънредният и пълномощен посланик
Коментари Харесай

Министър Ананиев и американската посланичка подписаха първо по рода си споразумение за здравеопазването

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и изключителният и пълномощен дипломат на Съединени американски щати Херо Мустафа подписаха Писмо за желание за съдействие в региона на опазването на здравето сред държавните управления на Република България и на Съединените американски щати. До момента сходен документ за двустранно съдействие не е имало.

Споразумението ще е в действие за интервал от пет години и може да бъде продължено при взаимно предпочитание, незабавно откакто бъде утвърдено и от Министерския съвет на България.

Двете страни се споразумяха да повдигнат двустранния разговор в региона на опазването на здравето до стратегическо равнище. Сред предпочитаните посоки на съдействие са обмяната на сполучливи практики при предварителната защита и лекуването на инфекциозни болести, начинания, свързани с електронното опазване на здравето и образованието на медицински експерти.

Министър Ананиев уточни, че съглашението включва всички настоящи тематики, които са основни за бранш опазване на здравето и в къси периоди ще стартира работа по набелязаните цели.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР