Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е назначил проверка на случай

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е назначил проверка на случай
Коментари Харесай

Проверяват три болници, свързани със смъртта на дете

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев е назначил инспекция на случай с умряло 3-годишно дете в столична болница.

Това заяви той пред публицисти в Народното събрание.

"Изразявам съболезнования на родителите. Назначил съм незабавна инспекция на случая в трите лечебни заведения, през които детето е минало. До сряда би трябвало да ми рапортуват и, в случай че в действителност се откри някакво нарушаване, може да бъдете сигурни, че ще има осъдени ", съобщи министърът.

Той описа, че детето първо е постъпило в детската педиатрия, по-късно са го изпратили в болница "Лозенец ", там са изписали домашно лекуване, след това детето се утежнява, връща се назад в детската болница и за жалост е умряло.

От Министерство на здравеопазването разпространиха график за разпределяне на донорски карти

Спешна инспекция ще бъде осъществена в лечебните заведения „ Проф. Иван Митев “, „ Лозенец “ и „ Пирогов “. Те би трябвало да бъдат тествани до сряда, 20 ноември.

„ Очаквам до сряда да видя отчета от инспекцията и, в случай че в действителност се откри нарушаване, можете да бъдете сигурни, че ще има осъдени “, беше безапелационен здравният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР