Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е на двудневно работно посещение

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е на двудневно работно посещение
Коментари Харесай

Кирил Ананиев е на посещение в Румъния

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев е на двудневно работно посещаване в Румъния. В рамките на визитата Кирил Ананиев беседва с министрите на опазването на здравето и вътрешните работи, както и с държавния секретар Раед Арафат, началник на Оперативния център за незабавни обстановки, оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Въпроси на двустранното съдействие, осъществяването и вероятното актуализиране на Протокола за съдействие от 1996 година, координацията по въпросите на лекарствената политика и възобновяването на взаимната активност на двете профилирани работни групи бяха във фокуса на срещата с министъра на опазването на здравето на Румъния Сорина Пинтя. Двамата здравни министри обмениха и отзиви по протичащата работа, обвързвана с възможните бъдещите промени в здравно-осигурителните модели в двете страни. От румънска страна бе отправена молба за шерване на опита на страната ни от завършилото председателство на Съвета на Европейски Съюз, за което бе стихотворец подобаващ ангажимент от министър Ананиев. От българска страна бе отправена покана към министър Пинтя да посети България.

По време на срещата с министъра на вътрешните работи Кармен Дан бяха разисквани главно тематики, свързани с действието на Оперативния център за незабавни обстановки, като част от системата на Министерство на вътрешните работи. Констатирано бе отличното съдействие сред двете министерства.

Основен акцент в визитата беше показване на структурата, организацията на работа и ръководството на Оперативния център за незабавни обстановки, който съставлява сполучлив интегриран модел, включващ действия по гражданска отбрана, незабавна здравна помощ, пожарна сигурност, дейности при бедствия и повреди. На държавния секретар Раед Арафат бе връчен сребърният почетен знак на Министерството на здравеопазването на Република България.

На всички срещи на здравния министър Кирил Ананиев в Румъния бяха отправени поздравления за сполучливото осъществяване на първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

Визитата на министър Ананиев продължава с посещаване на другите служби от Оперативния център за незабавни обстановки и запознаване на българската делегация с насъбрания опит от неговата активност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР