Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев днес ще представи варианти на

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев днес ще представи варианти на
Коментари Харесай

Д-р Михайлов, БСП: Никой не е видял варианти за здравната реформа на документ

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев през днешния ден ще показа разновидности на нови здравноосигурителни модели по време на Национална кръгла маса. На каква позиция е опозицията за готвените промени - посетител по тематиката в Сутрешния блок на БНТ1 беше доктор Георги Михайлов – народен представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", член на Комисията по опазване на здравето в Народно събрание.

Намираме се в много парадоксална обстановка - на процедура никой не е видял документ, който да показва каквито и да е разновидности за така наречен здравна промяна, съобщи доктор Михайлов.
Д-р Георги Михайлов, " Българска социалистическа партия за България ": Играем на едно гадаене, като се промъкват обособени фрагменти. Още по-неприятното за нас е, че приказваме за дофинансиране на здравната система, което няма да докара до никаква смяна. Това е откъс от здравен модел, а не нов здравен модел. Бюджетът към този момент е съвсем подготвен и е доста късно за такива промени.
Предложенията в програмата на Българска социалистическа партия " Визия за България " по отношение на промяната в опазването на здравето е тя да стартира от самата конструкция на здравната система и да се развива на районен принцип.

Предложихме доста съществено да се обмисли смяната на ставка на Данък добавена стойност. Парадокс е, че имаме идентична политика за Данък добавена стойност с Дания - страната с най-голям Брутният вътрешен продукт и приходи в Европейски Съюз, до момента в който България е с най-ниски приходи, изясни доктор Михайлов.

Той разяснява и казуса с демонополизацията на НЗОК и наложителния обществен диалог по тематиката, който към момента не се е състоял.
Д-р Георги Михайлов, " Българска социалистическа партия за България ": Несериозни диалози по тъмни коридори няма да оказват помощ за такава ранима сфера, каквото е опазването на здравето.
Депутатът от опозицията е безапелационен, че в обществото има насъбрано напрежение, а Народното събрание буксува, тъй като със силата на болшинството се постановат решения и липсва полемика по значимите проблеми.

Вижте целия диалог с доктор Георги Михайлов във видеото!
 Нова наложителна здравна застраховка - има ли съображение за сходна концепция? Нова наложителна здравна застраховка - има ли съображение за сходна концепция?
Задължителна нова застраховка за здраве и доплащане от пациентите за лекуване в болница. Идеите са част от новия здравноосигурителен модел, който изгот...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР