Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев днес подписа договора за проектиране,

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев днес подписа договора за проектиране,
Коментари Харесай

Ананиев подписа договора за дострояването на започнатата през 1978 г. педиатрия

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев през днешния ден подписа контракта за планиране, строителство и авторски контрол на Национална многопрофилна детска болница, заяви пресцентърът на министерството.

За реализатор на плана на обща стойност 77.8 млн. лева без Данък добавена стойност е несъмнено обединяването ДЗЗД " ДЕТСКО ЗДРАВЕ " с участници Главболгарстрой " АД, " ГБС - Пловдив " АД и " Главболгарстрой Интернешънал " АД.

Изграждането на съвременна Национална многопрофилна детска болница е главен приоритет за развиването на детското опазването на здравето в България, се споделя в известието. Всъщност концепцията е да се довърши градеж на лечебно заведение, проектирано в средата на 70-те години на 20 в., която е издигната в недодялан градеж и закъснение с десетилетия.

Срещу възобновяването на строителството възразяват цивилен организации, лекари, архитекти с аргумента, че тя не е проектирана по този начин, че да дава отговор на актуалните стандарти в лекуването на деца - липсват санитарни възли в стаите, не са планувани кревати за придружители, таваните са ниски, не е заложено съществуването на цели отделения. Според съперниците на плана довършването на остарелия градеж ще погълне повече запаси от построяването на нова постройка. Техните причини можете да видите тук.

В прессъобщението от през днешния ден Министерството на здравеопазването дава обещание строителството да върви " при оптималната социална осведоменост и в разговор както с всички способени институции, по този начин и със експертите в областта на детското опазване на здравето у нас ". Ше бъде образувана работна комисия, включваща настоящи педиатри от разнообразни специалности, които ще утвърждават плановете за обособените отделения - тип, площ, леглова база, нужни кабинети и операционни, твърди министерството.

Изпълнителят разполага с едногодишен период, от сключването на контракта, да изготви и показа план на детското лечебно заведение. Той се е заел да извърши в допълнение градивното проучване на градежа.

Припомня се, че сдружението " Балмер инженеринг " предходната година е обследвало структурата и е открило, че " диаметърът и местоположението на армировката не биха могли да се трансформират от 2007 година до 2019 година, а бетонът е с подобен клас на здравина на напън, с какъвто е създаден и излят. " В осъщественото градивно проучване на незавършения градеж не е установено, че постройката не дава отговор на условията за сигурност при трусове, са констатациите на " Балмер инженеринг "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР