Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев да подаде оставка, а премиерът

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев да подаде оставка, а премиерът
Коментари Харесай

Национална мрежа на децата: Борисов да отмени договора за "негодна детска болница"

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев да подаде оставка, а министър председателят Бойко Борисов да подреди анулацията на контракта за националната детска болница. За това прикани Националната мрежа за децата в своя позиция, откакто през вчерашния ден Ананиев подписа контракта за създаване на Национална детска болница върху скелето на започнатата през 1978 година педиатрия в София.

Стойността на контракта е близо 100 млн. лв., а от дълго време лекари, архитекти и разнообразни цивилен организации приканват лечебното заведение да не бъде изграждано върху скелето в двора на " Александровска " болница. Като аргументи сочат, че по този начин заложените параметри на болничното заведение ще би трябвало да се вместват в остарели стандарти, че не се плануват цели клиники, а изискванията няма да дават отговор на актуалните условия и даже ще бъдат рискови. Техните причини можете да видите тук.

Националната мрежа за децата, в която вземат участие над 120 цивилен организации и сдружения, в този момент декларира, че договорът е подписан в изискванията на невиждана рецесия и дефинира това като " изменничество към българското общество и неговите най-уязвими членове - децата ".

" Смятаме, че това решение е образец за незаконно недооценяване на справедливи условия и липса на професионализъм, които ще имат тежки последствия върху бранша на детското опазване на здравето. Затова настояваме министър-председателят господин Бойко Борисов да подреди анулацията на контракта за негодна детска
болница ", се споделя в позицията.

" Смятаме, че наш дълг като виновни жители, майки и татковци е да се противопоставим на беззаконието. Нашето мнение е подкрепено с петиция, която имаме вяра, ще бъде подкрепена от виновните жители на България ", споделят от мрежата. Те показват онлайн петицията на гражданската самодейност " За същинска детска болница ", която упорства за оставката на здравния министър. До момента петицията е подписана от над 2 900 души.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (254)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР