Министърът на висшето образование на Ирландия Саймън Харис е на

...
Министърът на висшето образование на Ирландия Саймън Харис е на
Коментари Харесай

Саймън Харис е на път да стане следващият министър-председател на Ирландия

Министърът на висшето обучение на Ирландия Саймън Харис е на път да стане най-младият министър-председател на страната идващия месец, откакто се очерта като единствен претендент да управлява дясноцентристката партия Fine Gael.

Taoiseach Лео Варадкар подаде ненадейно оставка в сряда като партиен водач, базирайки се на неуточнени персонални и политически аргументи, а високопоставени фигури приветстваха вероятността за лидерско съревнование.

Но не се появиха противници в лицето на координирана акция за поддръжка на Харис, който преди този момент е заемал портфейлите на правораздаването и опазването на здравето. 37-годишният политик също се радва на необятната поддръжка на парламентарната група на своята партия, подготвяйки сцената за „ коронясването “ му като водач на Fine Gael и одобряването му като най-младия Taoiseach в Ирландия на 9 април.

Неговите двама най-вероятни съперници — Хедър Хъмфрис, министър на обществената протекция, и Пасхал Донохоу, министър на обществените разноски и презид...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР