Министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че промените в

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че промените в
Коментари Харесай

Ако се смята, че абдикираме от задължения, да се назначат още полицаи, предложи вътрешният министър

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев съобщи, че измененията в Закона за частната охранителна активност, които оспорват и основният прокурор, и президентът Румен Радев, имат за цел да подобрят съществуващата към този момент правна уредба. Пред Би Ти Ви той напомни, че законът е признат през 2004 година и в този момент единствено се добавя като задачата е да контролират по-добре връзките сред всички, за които се отнася законът.

Ние не бягаме от нищо, а се опитваме да урегулираме връзките сред обществото и институциите, акцентира той и добави, че в случай че някой счита, че по този начин Министерство на вътрешните работи абдикира от отговорностите си, то тогава би трябвало да се усили щатът на министерството.

Посочи, че от 50 хиляди чиновници на министерството по-малко от 15 хиляди са униформени чиновници на реда, а останалите са служители или имат други функционалности.

По адрес на опозицията подсети, че през 2013 година, когато тя е била на власт, от Министерство на вътрешните работи са конфискувани и функционалностите на СОТ и са трансферирани към частния бранш.

По думите му към закони следва да се основат и две наредби, които в допълнение да внесат елементи - за защитата на физически лица и за защитата на обектите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР