Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се разплака след емоционално

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се разплака след емоционално
Коментари Харесай

Майка на две деца разплака вътрешния министър в парламента

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се разплака след прочувствено изявление на гражданка, показала се за член на Института за пътна сигурност, по време на публичното разискване за измененията на Закона за придвижване по пътищата, оповестява " Флагман ".

Дияна Душева – майка на две деца разгласи, че не е съгласна с препоръчаните промени в закона.

„ Извинявам се, господин министър, че приказвам толкоз прочувствено, само че това е тематика, която откровено ме визира, засягаме всички в залата и всички българи. Всеки един от събралите се тук, по един или различен метод, е станал директен очевидец на войната по пътищата – дали директно взел участие в злополука, дали изгубил непосредствен, прочут или другар. От 10 години се занимавам с обезопасяването на пътищата. Недопустимо е да ни молят нас за помощ, когато би трябвало да се построи подлез, надлез или даже пешеходна пътека. Законопроектът, който оферирате, в настоящия си тип, не е добър. Моля Ви, обмислите измененията, тъй като аз повече не желая да виждам разплакани майки, изгубили децата си “, сподели през сълзи и с трептящ глас дамата, която първа взе думата след формалната част на публичното разискване. Тези нейни думи бяха посрещнати с бурни овации от цялата зала.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, който от самото начало я слушаше безусловно се разплака и се наложи да си вземе глътка въздух, преди да може да отговори.

„ Нашата цел, г-жо Душева, е да понижим жертвите най-малко на половина! Ние се борим за всеки живот и точно това целят измененията. Именно по тази причина и са публичните разисквания – да разберем какво е Вашето мнение и да създадем промени в закона преди той даже да влезе за разглеждане. Права сте да говорите прочувствено, тъй като е належащо същинско деяние – би трябвало съвсем всички министерства да се обединят, с цел да се внесат действителни промени в ЗДВП, които да доведат до свеждане на жертвите по пътищата до най-малко. Нашите специалисти, които се занимават с проектозакона са безапелационни, че разделянето на отговорността – един тип децентрализация, ще имат единствено положително въздействие “, съобщи Радев, който обаче помоли в залата да се приказва прецизно за законопроекта, без да се вършат отклонения, макар точността им.

„ Нямаме задоволително време, с цел да го губим. Тук сме, с цел да обсъдим действителния законопроет “, сподели с безапелационен звук министърът.

Той помоли всички присъстващи в залата публицисти да изоставен, с цел да може съвещанието да мине допустимо най-гладко и допустимо най-бързо.

На въпросите им обаче ще бъде отговорено незабавно след края на публичното разискване, в което присъединяване взеха депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев, Диана Саватева и Ася Пеева, регионалния шеф Вълчо Чолаков и заместничката му Севдалина Турманова, зам.-кметът на Бургас Руска Бояджиева, общинският консултант Диян Димов, зам.-управителят на „ Бургасбус “ Любомир Атанасов, общественици и представители на разнообразни НПО-та.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР