Министърът на вътрешните работи Валентин Радев проведе среща с около

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев проведе среща с около
Коментари Харесай

Кметове поискаха оръжие от МВР, министър Радев отговори: Абсурд!

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев организира среща с към 120 кметове и наместници от Пиринско в Благоевград, с цел да споделят кой какви проблеми има по отношение на сигурността и по какъв начин да се решат проблемите. Срещата бе затворена за медии, само че след нея министър Радев изясни,че е имало много питания и оферти, измежду които не липсвали и екзотични хрумвания.

„ Някои кметове споделиха,срещаме с престъпност, не всеки път има служители на реда незабавно на място, може ли да ни раздадете револвери. На мен това ми се видя много екзотично, не може да се раздаде оръжие на кметовете. 320 хиляди раздадени оръжия има в страната, а кметовете не са нещо по-специално, с тях желаеме добра връзка. Няма по какъв начин кмета да бъде и локален шериф и надали не да вади оръжие. Така, че това си остава една екзотична идея”, сподели Радев.

Той заключи,че кметовете са поискали повече бройки служители на реда, което няма по какъв начин в този момент да стане, само че ще може да се прави метаморфоза и да се насищат места с униформени където има потребност. „ Питаха ме за проходима техника, аз самият бях тук предходната година поради пожара в Кресненското дефиле и самичък видях,че има потребност от такава техника. Другата седмица ще получим и ще разпределя за гранична полиция високопроходима техника, само че ще огледаме бюджета и с цел да изпратим коли и за други региони, сподели Радев.

Хората са желали и видеонаблюдение. А много общини към този момент работят по въпроса. Вътрешният министър сподели, че това е най-хубавото за предварителна защита на престъпността. Според него и Министерство на вътрешните работи ще търси пари, с цел да закупи камери и да помогне на общините.

Министър Радев изясни, че шефовете на дирекции имат право да вършат вътрешна метаморфоза на фрагментите и да се местят хората където има потребност. Ако вероятно щатовете не доближават, то може да се стигне и до преместване от други дирекции на фрагменти по места където пък има по-голяма потребност или откриване, в случай че анализите го потвърдят като нужда.

Ще има повече камери пред учебни заведения, проблематични сектори, пътища, сподели още министър Радев.

Относно зародилия проблем с френския аероплан на летище София, където е изработен пропуск и не е тестван нито един от пасажерите и са пропуснати в страната, министърът сподели,че ще има строга вътрешна инспекция по случая.

„ Не желая в този момент да избързвам и да кажа какви санкции ще има и кой, тъй като доста държа на фрагментите в Министерство на вътрешните работи, само че се тормозя за случая и не е последното нещо което им се случва на гранична полиция там. Ще изчакам резултатите от инспекцията, ще забележим кой е отговорен, тъй като е притеснително цялостен аероплан да мине без инспекция. Това е казус. Тук желая да кажа,че мъчно избавям хора, тъй като и мъчно се основават кадри”, сподели министър Радев в отговор на запитване дали ще одобри възможна оставка на шефа на Гранична полиция. Но съобщи,че ще намерения и ще направи прецизна инспекция.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР