Министърът на вътрешните работи Валентин Радев категорично не си е

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев категорично не си е
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Битовата престъпност расте, а обещанието, че във всяко село ще има полицай, не се случи

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев изрично не си е на мястото, само че не е единствено това казусът. Правителствата на ГЕРБ редовно, настойчиво и поредно изтеглят страната от сигурността – от задължението страната да пази границите си и да охранява народа си. Това сподели пред БТВ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка претенции избор на съмнение към кабинета в бранш „ Сигурност ”.

Битовата престъпност пораства, а обещанието, че във всяко село ще има служител на реда, не се случи, уточни тя.

„ ГЕРБ одобри Закон за частната охранителна активност и трансферира тази защита на народа си върху частните компании. Там се генерират сред 1,5-1,7 милиарда лв. запас ”, посочи водачът на Българска социалистическа партия.

„ Миналата седмица внесоха още законодателни оферти – да се трансферира на общините задължението да основават полиция и структури, които да охраняват. Тоест огромният проблем е, че те изтеглят страната от основни браншове, които са отговорности на страната ”, добави тя.

Според нея назначението на политически фигури, които нямат нищо общо с професионализма е същинската причина, която демотивира служителите на реда.

Тя добави, че от Българска социалистическа партия са подготвени да отидат на предварителни избори, на които ще се борят да завоюват.

Нинова призна, че с Борисов не си приказват постоянно, само че доста добре си спомня последния път – в края на 2017 година „ След като 3 пъти по негово разпореждане Народното събрание отхвърли новаторските медикаменти за онкоболните, при мен на „ Позитано ” пристигнаха майки с деца, имахме тежък диалог. Преглътнах си всички страсти и му звъннах аз и споделих: Това би трябвало да го промениш. Дадох му причини, разговаряхме с майките и той се обади, подреди на Народното събрание и те гласоподаваха назад ”, уточни водачът на социалистите.

Това не е добър образец за парламентарна народна власт, само че това е последният път, когато сме водили неофициален диалог, отвън политиката. Обясних му го човешки: „ Не можеш, дребосъче, да оставиш онкоболните в това положение, каквото и да ви коства ”. И той просто подреди на групата си да гласоподават обрано, което унизително за българския парламент, само че най-малко взехме решение въпроса ”, означи Нинова.

По думите ѝ генералното решение на казуса на майките на деца с увреждания е „ да имаш темперамент да отрежеш ползите в системата ”.

„ Лесно е да се намерят способи да им се помогне, само че би трябвало геройство да отрежеш ползите на компаниите, които доставят помощните средства и печелят от това, ползите на разнообразни организации, които ги съставляват и печелят от това. Това е разковничето ”, счита Корнелия Нинова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР