Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и еврокомисарят Димитрис Аврамопулос

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и еврокомисарят Димитрис Аврамопулос
Коментари Харесай

България и ЕК призоваха за приемането ни заедно с Румъния в Шенген

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и еврокомисарят Димитрис Аврамопулос приканиха през днешния ден Съветът на Европейски Съюз да утвърди приемането на България и Румъния в Шенген . Двамата приказваха пред комисията на Европейския парламент по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи.

Това е въпрос, който доста дълго чака решение, отлагането е без казус. Призовавам за скорошно заслужено решение, съобщи министър Валентин Радев . Той означи, че миграционният напън е сложил Шенген под огромно напрежение . По неговите думи няма подозрение, че е належащо действието на Шенген да бъде възобновено напълно. Трудно е да си представим през днешния ден Европа без Шенген, българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще вложи цялата сила и запаси за постигането на решение, съобщи министърът.

Димитрис Аврамопулос уточни, че придвижването на хора с годините единствено ще нараства и е належащо да бъде ръководено . Той означи, че през днешния ден младежите възприемат за даденост отпадането на границите, които преди време са предизвиквали разногласия, конфликти и войни. Еврокомисарят по вътрешните работи прикани тематиката за Шенген да не се въвлича във вътрешнополитическите диалози.

Той заяви, че в случай че Европейският съюз (ЕС) желае да има граничен надзор , с какъвто разполагат Съединени американски щати и Канада, в това би трябвало отсега нататък да бъдат влагани 14% от бюджета на Европейски Съюз. Аврамопулос добави, че следва предложение на Европейска комисия за въвеждане на единни правила за работа на националните гранични служби в Европейски Съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР