Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и Данаил Кирилов, председател

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и Данаил Кирилов, председател
Коментари Харесай

Валентин Радев: ГЕРБ създава правила, а опозицията ги руши

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и Данаил Кирилов, ръководител на правната комисия в Народно събрание дадоха ексклузивен брифинг, на който разясниха упреците на опозицията, че ръководещите са абдикирали от сигурността, която е и тематиката на вота на съмнение идната седмица.

ГЕРБ подозират, че в изявленията на Корнелия Нинова, в това число през днешния ден пред национална медия, има

ревнивост, злоба и опит на опозицията да опълчи чужденци и български жители ,

стана ясно от изявлението на Радев и Кирилов. „ ГЕРБ основава правила, те ги разрушават “, разяснява вътрешният министър, като акцентира, че с идването си на власт са трансформирали четири закона, свързани със сигурността, включително за Министерство на вътрешните работи, за въоръжените сили.

Българска социалистическа партия желае държавното управление да си върви, ГЕРБ: дайте причини

Българска социалистическа партия отново внася избор на съмнение, държавното управление не подсигурило сигурност

Радев и съпартийците му не отхвърлят, че в системата на Министерство на вътрешните работи има недостатъци, само че дадоха обещание, че по време на полемиката във вторник по вота ще бъде казана единствено истината, какво е направено, а хората ще дадат оценката си.

Вътрешният министър недоумява и къде ГЕРБ бърка във връзка с мигрантите.

На процедура бежанските лагери у нас са празни, вследствие на политиката на ГЕРБ “,

означи ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов. Той и Радев бяха безапелационни, че Борисов не води секрети договаряния с Брюксел за мигрантите и че през днешния ден на така наречен минисреща на страни от Европейски Съюз в белгийската столица няма да бъдат подписани никакви документи, а тя има координационен темперамент.

Двамата повториха позицията на българския министър председател за затваряне на външните граници на Европейски Съюз за незаконни мигранти. Данаил Кирилов подсети, че служебният кабинет, назначен от президента Румен Радев, е отменил разпореждане, с което се основава Наредба 208, отнасяща се до даване на леговище, като по-късно, в нарушаване на всички правила, е дал своя вот същата разпоредба.

Валентин Радев опроверга тезата на Българска социалистическа партия и за несъблюдение на управническата стратегия, обвързвана с битката с битовата престъпност. В нея, по думите на Радев, на никое място не написа, че ще бъдат назначени 6000 нови униформени, както твърдяла Корнелия Нинова, а най-малко 1000.

„ До момента са назначени 1700 полицейски чиновници в разнообразни обитаеми места, от които 600 са напуснали “ ,

осведоми вътрешният министър. По места работели и 630 мобилни групи, което означавало, че системата действа.

Валентин Радев заяви, че арестуваният през вчерашния ден избягал пандизчия Борис Иванов е жив и здрав. Той е разпитван дали има информация за подготвяни бягства и от други пандизчии.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР