Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, чиято оставка премиерът Борисов

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, чиято оставка премиерът Борисов
Коментари Харесай

Пътните произшествия намаляват, твърди Валентин Радев

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, чиято оставка министър председателят Борисов изиска, а той подава, на няколко пъти уточни на брифинга в Министерския съвет, че пътните катастрофи в страната понижават. По-рано министър-председателят изиска оставките на Радев, както и на министърът на превоза Ивайло Московски и на районния министър Николай Нанков, а те оповестиха, че са ги подали. Като претекст за настояването министрите да се отдръпват министър председателят уточни злополуката край Своге в събота, при която живота си изгубиха 17 индивида.

" Пътно-транспортните катастрофи в България през 2017 и 2018 година кривата е надолу, ние ги понижаваме. Там всичко върви в добра посока. Но се случи това (инцидентът край Своге - бел. ред.). Трудно ще го разбираем. Единственият метод да го разбираем, преди органите да кажат кой е отговорен, ние споделяме " Ето, ние сме лицата на министерствата, ние подаваме оставки ", сподели Радев и още веднъж акцентира " Пътно-транспортните катастрофи понижават ".
 
По думите му при първото държавно управление на ГЕРБ жертвите на войната на пътя понижават от над 1000 индивида годишно до 600 души. " Сега сме леко нагоре. запитвам аз от тези години леко се е покачил и в този момент слиза надолу. Всички обратно, които са отговаряли във всичките системи, не приказвам единствено за надзор, а за пътищата инфраструктурата, водачите, транспортните средства. Всичко това ще бъде прегледано. Предполагам, че това ще бъде работа и на прокуратурата, с цел да открият кои са отговорните ".  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР