Министърът на вътрешните работи в правителството Петков Бойко Рашков е

...
Министърът на вътрешните работи в правителството Петков Бойко Рашков е
Коментари Харесай

ПП обсъжда Бойко Рашков да поведе листа на партията за вота на 2 октомври -

Министърът на вътрешните работи в държавното управление " Петков " Бойко Рашков е обсъждан като лидер на листа на " Продължаваме промяната ", заяви някогашният вицепремиер Калина Константинова пред Нова тв.

От думите й се разбра, че листите на Политическа партия към момента не са подготвени и следва да бъдат изчистени през идващите дни. Самата тя ще бъде включена в софийската листа, с цел да се извърши правилото на партията претендентите за депутати да са от местата, където живеят. А на въпрос за възможната лидерска позиция на Христо Петров-Ицо Хазарта, който още веднъж да застане против Бойко Борисов и Корнелия Нинова, отговори, че се разисква като потвърдено работещ вид.

Според Константинова " Демократична България " ще бъде доста по-силна, в случай че се яви независимо на вота на 2 октомври и ще може " да разгърне тяхната по-дясна стратегия доста по-убедително за тяхната електорална ниша ", до момента в който за " Продължаваме промяната " общественият пакет ще е извънредно водещ в програмата им.

Демократична България продължава са е натурален сътрудник на Политическа партия и групировката на Кирил Петков и Асен Василев е потвърдила, че дружно работят " извънредно добре ", заявява Константинова.

" Ние по този начин или другояче сме и ще бъдем в една ръководеща коалиция дружно от другата страна на изборния развой ", уточни Константинова. Но акцентира: " На този стадий обаче сме изправени пред задачата да разгърнем пред гласоподавателите си своята стратегия ". За нея единствената задача в този момент е да може да се завоюва доверието на повече от 121 депутата, с цел да се подсигурява устойчиво ръководство.

В тематиката " Газпром " се вкарва доста идеология и геополитика, а доставки от съветския газов колос не са изключени, само че " в случай че се направи някакъв контракт, който е преференциален за България и на който може да се разчита ". В момента обаче такъм не се вижда и тази алтернатива не е съществувала в интервала на ръководство на кабинета " Петков ", разяснява още някогашният вицепремиер.

" Българският интерес е да осигурим на българите допустимо най-евтиния газ. Откъде идва той е въпрос на договаряния и контрактувани цени ", добави тя и уточни, че не са се отказали от контракт с компанията, само че това не се е случило.

" Това, което има сега на масата от " Газпром ", не е нещо, което устройва страната. Това е сътрудник, който към този момент е потвърдено и в границите на контракта, който ние имаме с тях и който сега отива на трибунал, и на договорите, които имат европейски страни, че те не са снабдител, на който може да се разчита ”, посочи още Константинова.

Тя подсети, че в последните 4 месеца, откогато страната ни не получаваме синьо гориво от " Газпром ", държавното управление " Петков " е съумяло да обезпечи танкери с полутечен газ и методът, по който той да бъде доставен.

" Това трябваше да се случи и в идващите месеци и при предпочитание на държавното управление ", сподели бившето вицепремиер, въпреки че не назова протичащото се бойкот. Само акцентира, че в последните дни на ръководството си тяхното държавно управление е съумяло да контракти газ под европейските цени - " 30 $ под европейската междинна цена " - и служебният кабинет просто е трябвало да извърви идващите стъпки.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР