Министърът на вътрешните работи Райън Зинки Почти всички членове на

...
Министърът на вътрешните работи Райън Зинки Почти всички членове на
Коментари Харесай

Почти целият американски съвет за националните паркове подаде оставка


Министърът на вътрешните работи Райън Зинки

Почти всички членове на консултативния съвет за националните паркове в Съединени американски щати подадоха оставка в символ на митинг против политиката на президента Доналд Тръмп, съобщи Франс прес.

Те се аргументираха, че не са в положение да извършват своята задача да пазят историческите и естествените резервати.

Девет от 12-те членове на двупартийния съвет, в това число неговият ръководител Тони Ноулс, са изпратили в понеделник общо писмо с оставките си до министъра на вътрешните работи Райън Зинки, заяви вестник " Вашингтон пост ".

Демократът Ноулс изяснява, че въпросите, които консултативният съвет е желал да разиска с " новия екип на министерството, очевидно не са част от дневния му ред ". " Дълбоко съм смутен от обстоятелството, че задачата за ръководство, отбрана и развиване на нашите национални паркове бе оставена настрани ", добавя някогашният губернатор на щата Аляска.

Вчера Ноулс изрази страдание пред телевизия Си Ен Ен, че американското министерство на вътрешните работи (което в Съединени американски щати дава отговор за естествените ресурси) не се интересува от въпроса за измененията в климата, отбелязва Франс прес.

Агенцията напомня, че консултативният съвет съветва министерството на вътрешните работи на Съединени американски щати за оповестяването на нови национални паркове. След встъпването си в служба като вътрешен министър Райън Зинки понижи фрапантно площта на национални паркове в щата Юта и показа проекти за увеличение на разрешителните за морски сондажи за нефт и газ.

Одобрената предишния месец данъчна промяна в Съединени американски щати разрешава търсенето на нефт в предпазени земи в Аляска.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР