Министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу каза по

...
Министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу каза по
Коментари Харесай

Турция обеща да върне мигрантите на границата след пандемията от COVID-19

Министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу сподели по националната телевизия, че изтеглянето на хиляди незаконни имигранти и бежанци от границите с Гърция на река Марица към вътрешността на страната е просто тактически ход и че откакто завърши пандемията от ковид, те още веднъж ще могат свободно да минават границата на Турция към Европейския съюз. Това написа електронното издание на гръцкия вестник Protothema, представено от организация " Фокус ".
Според изданието изказванията на министъра удостоверяват гръцките позиции, изразени от началото на рецесията по границите сред двете страни, че Анкара фактически употребява като лост за напън мигрантите и бежанците, с цел да изнудва Европейски Съюз да дава на държавното управление на Ердоган големи парични суми.
„ Ще ви кажа нещо, което хората към момента не знаят “, съобщи Сойлу. „ Евакуирахме " Пазаркуле " от нощес, може би това е нова информация “, съобщи министърът в телевизионно изявление, часове откакто хиляди мигранти бяха евакуирани от спонтанния лагер на гръцко-турската граница наоколо до гръцкия контролно-пропускателен пункт в Кастанис.
„ Превозихме бежанците назад в девет провинции. Ще ги приютим в центрове за депортиране “, продължи той. „ Операцията продължи до сутринта. Около 5800 бежанци са изведени оттова “, сподели турският вътрешен министър и добави: „ Това беше защитна мярка. Трябваше да го създадем. Но никой не би трябвало да се усеща удобно с нея “, добави той с звук, който може да се смята за съвсем застрашителен. Той продължи да предизвестява: „ Когато пандемията от ковид завърши, няма да възпираме мигрантите, които желаят да се върнат на гръцко-турската граница в " Пазаркуле ", показва думите му гръцкото издание.
„ Това не е ли смяна в политиката? “, попитаха турските публицисти за решението да се реалокират хиляди мигранти от гръцко-турската граница назад навътре в Турция. „ Не, ние приехме този ход като защитна мярка, като филантропична мярка “, беше отговорът на турския министър на вътрешните работи, който ясно призна, че отстраняването на 5800 мигранти от гръцко-турската граница е осъществено в сходство с съгласуван проект на турското държавно управление. 
В отговор на изявлението заместник-министърът на външните работи на Гърция Йоргос Кумуцакос означи, че изказванията му могат да оставят малко подозрение за тези, които са скептично настроени към гръцките искания. „ Изявленията на Сойлу са отговор на тези, които към момента са имали най-малки подозрения, че събитията край Марица са нападателен проект за жестоко изнудване на Гърция и Европа посредством употреба на мигрантите “, сподели още гръцкият министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР