Министърът на вътрешните работи на страната Марсел Вела заяви, че

...
Министърът на вътрешните работи на страната Марсел Вела заяви, че
Коментари Харесай

Румъния отмени извънредното положение, въвежда авариен режим

Министърът на вътрешните работи на страната Марсел Вела съобщи, че вместо изключителното състояние от през днешния ден в страната се вкарва спешен режим, съобщи ТАСС.
Извънредното състояние в Румъния, въведено от управляващите на страната за битка с разпространяването на ковид, изтича в републиката от през днешния ден. Румънският министър на вътрешните работи Марсел Вела съобщи на конференция след съвещание на Националния комитет за изключителни обстановки, че вместо него от 15 май ще стартира да работи спешен режим, което допуска последователно облекчение на карантинните ограничения.
„ От 15 май 2020 година се афишира спешен режим на национално равнище за интервал от 30 дни “, сподели Вела, чиято тирада беше излъчена онлайн от главните телевизионни канали на страната. Тази спешна обстановка е омекотена версия на изключителното състояние, настоящо в Румъния от 16 март до 14 май.
От 15 май жителите ще бъдат наложителни да носят медицински маски в затворени пространства: в магазини, превоз и в офиси. В институциите би трябвало да бъде обезпечена повърхност не по-малка от 4 квадратни метра за всеки клиент, жители с температура над 37,3 градуса няма да се позволяват вътре. Румънците ще могат свободно да се движат в границите на обитаемоте места в групи от не повече от трима души. В същото време ще бъдат нужни основателни аргументи за пътешестване до друго обитаемо място.
Ще бъдат отворени търговски центрове с повърхност от 15 хиляди квадратни метра и хотелите, само че заведенията за хранене, мотелите и хостелите остават затворени. Отварят се парковете без детските площадки; църковните служби са позволени единствено на открито; до края на образователната година детските градини, учебните заведения и университетите остават затворени. Възобновява се работата на стоматологичните кабинети, фризьорите и козметичните салони.
Всички идващи от чужбина ще бъдат задължени да преминат 14-дневна карантина вкъщи със фамилията си или на особено избрани места. Все още няма да има полети от и до Австрия, Белгия, Англия, Германия, Испания, Италия, Холандия, Съединени американски щати, Турция, Франция и Швейцария.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР