Министърът на вътрешните работи на Сърбия Небойша Стефанович заяви днес

...
Министърът на вътрешните работи на Сърбия Небойша Стефанович заяви днес
Коментари Харесай

Сръбски министър: Атентаторът от Нова Зеландия няма нищо общо с нашата страна

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Небойша Стефанович съобщи през днешния ден за държавната телевизия РТС, че нападателят в Нова Зеландия няма никаква връзка със Сърбия. Министърът сподели това след изказванията на някои анализатори, че Сърбия е застрашена от терористично нахлуване заради връзките на нападателя с нея, оповестява Българска телеграфна агенция.

Масовият палач, който извърши кръвопролитие в една от джамиите в Нова Зеландия, бил въодушевен от сръбските набези против мюсюлмани. Той предаваше онлайн нападението посредством Facebook и на записа се чува и по какъв начин слуша сръбска музика. Внимание привлякоха и надписите на неговото оръжие - на сръбски, български, съветски, немски и други езици, които се отнасят за исторически персони, които са се борили срещу нашествията на Османската империя.

"Държим сметка за сигурността на нашата територия. Това е безразсъден акт и огромна покруса, която всеки би трябвало да осъди. Това демонстрира нуждата от съществено съдействие сред страните, с цел да бъдат предотвратени сходни актове където и да е по света ", сподели Стефанович.

Сръбският външен министър Ивица Дачич съобщи през вчерашния ден, че Сърбия най-остро осъжда терористичните набези в Нова Зеландия и също посочи, че макар някои известия нападателят няма нищо общо със Сърбия и злоупотребата с нейното име би трябвало да бъде наказано. Министърът заяви, че при нападенията в Нова Зеландия няма потърпевши сръбски жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР