Министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер настоява за

...
Министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер настоява за
Коментари Харесай

Германия иска да въведе контрол по границата с Швейцария

Министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер упорства за надзор по границата с Швейцария. Причина за това стана следващото ликвидиране, при което жител на Еритрея, живеещ в кантона Цюрих, блъсна под влака във Франкфурт на Майн майка с дете.
В изявление за списание „ Шпигел ” министърът декларира, че ще употребява всички вероятни средства, с цел да бъде натрапен рационален надзор на границата.
По думите му, през 2018 година са регистрирани 43 хиляди противозаконни влизания на територията на Германия. Много от мигрантите са влезнали без никакъв надзор.
„ Длъжни сме да реагираме на това събитие чрез разширение на изборната инспекция на персонални документи и, при нужда, на въвеждане на краткотраен надзор на самата граница, включително на границата с Швейцария ”, акцентира министър Зеехофер.
Той пое ангажимент до септември да показа съответната идея.
Министърът призна, че към момента не е обсъждал тези проекти с канцлера Ангела Меркел, само че допуска, че това не би довело до спор.
„ Знам, че по въпросите на сигурността федералният канцлер се придържа изцяло към същата линия на държание ”, съобщи Зеехофер.
Вътрешният министър има желание да предприеме нужните стъпки за усилване ограниченията за сигурност по гарите. Трябва да се организира полемика по отношение на слагането на заграждения на платформите. През септември може да се организира среща с министъра на превоза, с членовете на железопътното ръководство и с специалисти по въпросите на сигурността.
В началото на седмицата мигрант от Еритрея блъсна под приближаващия трен на гарата във Франкфурт на Майн майка с осемгодишното й дете. Престъпникът е арестуван в постройката на гарата. Майката на починалото дете е откарана в болница.
По-късно бе обявено, че мъжът е страдал от душевен проблеми и е търсен в Швейцария по отношение на прояви на домашно принуждение. От 2006 година живее в кантона Цюрих и се е считало, че е добре интегриран в обществото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР