Министърът на вътрешните работи на Франция предупреди, че може да

...
Министърът на вътрешните работи на Франция предупреди, че може да
Коментари Харесай

Франция очаква размирици утре на протеста на жълтите жилетки

Министърът на вътрешните работи на Франция предизвести, че може да възникне принуждение по време на 23-та събота на митинги на " жълтите жилетки " , откакто управляващите не разрешиха демонстрациите към катедралата " Нотр Дам ", осведоми " Ройтерс ".

През последните седмици демонстрациите бяха релативно спокойни и дребни като брой, защото недоволните жители чакат да видят дали френският водач Еманюел Макрон ще извърши настояванията им за по-ниски налози и повече държавни услуги.
 Жълтите жилетки получиха възбрана за
Жълтите жилетки получиха възбрана за " Нотр Дам "

Париж се готви за митинги

Кристоф Кастанер съобщи, че разследващите служби са го уведомили за евентуално завръщане на размирници , които имат намерение да провокират безпорядък в Париж, Тулуза, Монпелие и Бордо.

На 16 март протестиращи разграбиха магазини на " Шанз-Елизе " , подпалиха банка и принудиха Макрон да приключи ски ваканцията си на Пиринеите.

" Размирниците ще се завърнат на следващия ден ", сподели Кастанер на конференция и добави, че задачата им е да повторят 16 март. " Размирниците очевидно не са трогнати от това, което се случи с " Нотр Дам " , посочи министърът.
 Рейтингът на Макрон се качва след пожара в катедралата Нотр Дам
Рейтингът на Макрон се качва след пожара в катедралата Нотр Дам

62% от французите дават позитивна оценка на изявленията на Макрон и неговите дейности след пожар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР