Министърът на вътрешните работи на Еквадор Мария Паула Ромо заяви

...
Министърът на вътрешните работи на Еквадор Мария Паула Ромо заяви
Коментари Харесай

Руска следа в бунтовете в Еквадор заради отмяната на субсидиите за горивата

Министърът на вътрешните работи на Еквадор Мария Паула Ромо съобщи в изявление за в. " Комерсио ", че част от сериозните известия към държавното управление в обществените мрежи по време на протестните акции са били изпращани от съветски IР адреси, съобщи ТАСС.

" Антиправителствените трендове в обществените мрежи тръгваха от Венецуела, само че някои нападки се отправяха от съветски IР адреси ", сподели министърът.

Вътрешният министър заяви, че сега прокуратурата се пробва да откри дали е имало " съгласуваност сред разнообразни публични придвижвания, локални управляващи и сили, които са отвън Еквадор ".

" Надявам се, че следствието ще ни разреши изрично да установим имало ли е договореност. Мисля, че е било по този начин ", сподели Ромо.

Тя посочи, че еквадорското разузнаване не се е справило със задачата си и не е съумяло да предизвести за вероятни външни опити за въздействие върху обстановката в Еквадор. -->

На 1 октомври президентът на Еквадор Ленин Морено подписа декрет за анулация на дотациите върху дизеловото гориво и бензина, след което цените им скочиха с над 120%. Страната беше обхваната от митинги, които в няколко града прераснаха в вълнения.

На 13 октомври, под натиска на протестиращите, управляващите се съгласиха да анулират указа, провокирал всеобщо неодобрение.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР