Министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер отново изрази

...
Министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер отново изрази
Коментари Харесай

Герхард Карнер: Шенгенското пространство е счупено, против съм разширяването му

Министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер още веднъж изрази отрицателното си отношение към опцията за присъединение на България и Румъния в Шенген в изявление за австрийската социална телевизия (ORF).


" Сега има повече надзор сред страните от всеки път ", сподели австрийският вътрешен министър. Той счита, че би било „ изцяло неправилно “ да се разисква премахването на контрола на още граници в тази обстановка.

Според Каренр Шенгенската система на този стадий е „ счупена “. Той добави, че проектът на Европейски Съюз за една единствена външна граница и пътешестване в Европейски Съюз без надзор, сега търпи крах съвсем всяка седмица.

Германия неотдавна вкара граничен надзор с Полша, Чехия и даже Швейцария. Впоследствие Австрия възобнови граничния надзор с Чешката република, тъй че да няма различен маршрут за бежанците през Австрия. Словения от своя страна вкарва граничен надзор с Хърватия и Унгария.

По-рано стана ясно, че безизходицата към присъединението на България и Румъния към Шенген може да бъде решена след гласоподаване при започване на декември, напомня БГНЕС.

Това най-малко е желанието на Испания, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз през втората половина на 2023 година

Приемането на нови членове в Шенгенското пространство изисква единомислещо утвърждение от Съвета по правораздаване и вътрешни работи, който се състои от вътрешните министри на 27-те държави-членки на Европейски Съюз.

На 19 октомври еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази безапелационната си поддръжка за София и Букурещ.

„ Румъния и България покриват всички условия за Шенген и би трябвало да влязат в него. Те демонстрират, че могат да пазят външните граници. Оптимист съм, че ще влязат “, акцентира Йохансон. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР