Министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи днес, че по

...
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи днес, че по
Коментари Харесай

Младен Маринов: Разпратена европейска заповед за разследване за отравянето на Гебрев

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви през днешния ден, че по случая с отравянето на предприемача Емилиян Гебрев не се изключва нито една версия. Той добави, че по случая има издадена европейска заповед за следствие, която към този момент е изпратена на западните партньорски служби, съобщи БНР.
„ Сигналът тогава пристигна от Военномедицинска академия за лице, настанено в безпомощно положение. Естествено към този миг не бяха ясни аргументите за неговото положение, тъй че неотложно започнахме процесуално-следствени дейности. Беше формирано досъдебно произвеждане за опит за ликвидиране против незнаен причинител. В хода на следствието бяха извършени безусловно всички оперативно-издирвателни мероприятия, голям брой експертизи бяха назначени по случая “, отбелязва вътрешният министър.
При приемане на новата информация неотложно бяха подхванати дейности по обновяване на досъдебното произвеждане и на най-високо политическо равнище от премиера и основния прокурор бяха известени партньорските служби, уточни още Маринов. Той добави, че казусът е бил в полезрението на западните служби, с които е имало синхрон в дейностите. Има издадена интернационална заповед за следствие, която е изпратена във Англия.
„ Така че, убеждавам ви, всичко което може да се направи, се прави по изясняване на всички обстоятелства. Нито една версия не изключваме досега, в който не бъде отхвърлена от събраните обстоятелства и условия. Казах ви, формирано е досъдебно произвеждане за опит за ликвидиране против незнаен причинител на този стадий “, сподели Младенов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР